Niet zo duivels dilemma

 In Geen onderdeel van een categorie

86 jaar een slaaf of 86 jaar een kind?
Wat kies jij?

Van de 100 jaar dat je in leven bent, zit je er minimaal 14 op school. Dat betekent dat jij 86 jaar je eigen leven vorm geeft. En ja, daar reken ik ook de eerste 4 bij. Want hoe je het wend of keert, die eerste vier jaar draaien om het kind.

Als de zin van het leven, leven is, hoe wil jij dan dat jouw kind die 86 jaar invult?
Zoals we het leren op school? Volgzaam, monddood en allemaal volgens hetzelfde stramien.
Of liever als die eerste vier jaar? Oprecht, vol verwondering, nieuwsgierig en met alle goedheid die het in zich heeft. Gelukkig met de kleinste dingen.

Er is voor onze kinderen geen ontsnappen aan. School is zoals het is en gaat nog niet snel genoeg veranderen om ze hun verwondering en nieuwsgierigheid te laten behouden.

Maar wat als we ze de tools geven om dat buiten school wel te doen? Dat we ze leren hoe ze op een gezonde manier om kunnen gaan met die druk, hun huiswerk en de enorme lading leerwerk.

Dat is wat Juf Tienie wil bereiken. Nederland het beste onderwijsland. Niet omdat het systeem zo goed is. Maar omdat de leerlingen ondanks het systeem hard werken, veel leren en goed zijn in taal en wiskunde.

En daar is een nieuwe aanpak voor nodig. Die Juf Tienie gaat neerzetten.

In januari 2020 start de eerste reeks lessen Futureproof leren. In deze 6 weekse cursus gaan wij de leerlingen hun eigenwaarde weer teruggeven, ze het grotere geheel laten zien en ze het beter leren doen dan ooit tevoren.

Dit wordt geen saaie lees en luistercursus die je met weerstand eindigt maar eentje die je de moed geeft om school te overleven en het beter te doen dan je ooit had verwacht.

Wij starten nu al met de voorbereidingen. En om het de effectiefste cursus ooit te maken, wil ik van jou horen! Waar loopt jouw kind tegenaan? Wat moet er sowieso in deze cursus om jouw kind dat zetje te geven?

Laat het me weten in een DM of reageer hieronder!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search